Wandelen in de natuur


Een wandelin in de natuur is meer dan sporten.

Het hoofd leeg maken, genieten van geuren en kleuren, fauna en flora en de prachtige uitzichten.

De sierra del Gigante is een parel die dit allemaal te bieden heeft. Een rustpunt in de natuur met een rijkdom aan natuurschoon.

Deze grote jonge (of meisje) is een van de kenmerkende vele hoge rotsen in de regio Murcia die een trekpleister vormen voor klimmers en wandelaars. Overal zijn uitgestippelde routes in verschillende moeilijkheidsgraden.
De naam Sierra del Gigante is afkomstig van een afdruk op de oostelijke flank. Met een beetje fantasie zie je in de berg het silhouetten van een reus die op de berg heeft geslapen en op de grond zijn afdruk heeft achtergelaten.
Twee parallelle stromen vormen de benen, een rotsachtige geheel het lichaam, een klif het hoofd. De aftekening van armen en handen zijn minder indrukwekkend aanwezig, maar het bewonderen en zoeken op deze prachtige plek kost geen moeite.

Natuurwandelingen

Het omliggende landschap is een samenspel tussen kleine dorpen, landbouwgrond met natuurgebieden. Je wandelt op “Del Gigante” tussen dennenbossen, eikenbossen, jeneverbessen, wilde planten en kruiden. Met een beetje geluk kan je arenden, slechtvalken, gieren, eekhoorns, relmuizen, wilde zwijnen, vossen, reigers, jays en watervogels zien.

Onze wandeling/tocht

Wij zijn onze weg door deze adembenemende natuur gestart via het nabij gelegen bergdorp La Parroquia. De Sierra del Gigante is een bergketen dicht bij Lorca, je kan we stellen bergen in zijn puurste vorm.
De route aanduiding is duidelijk.

Wandelen-in-murcia

Na een tocht tussen uitgestrekte velden was de berg met afdruk van de reus zichtbaar. Een zeer goede weg (weliswaar niet verhard) laat je kronkelen door de prachtige natuur.

Op deze weg zie je verschillende wandelroutes met een aanduiding van de lengte En moeilijkheidsgraad.

Er zijn picknick plaatsen en zelfs een speeltuin voor de kleinere wandelaars.
De zichten en rotsmassieven zijn fenomenaal, de rust, de geuren van bloemen en planten is adembenemend.

Sierra-del-gigante

Enkele wetenswaardigheden.
Oppervlakte van de Gigant: 3,664 ha
Vegetatie landschap: dennenbossen, jeneverbessen, Restanten van oude eikenbossen, aardbeibomen
Fauna: Roofvogels (steenarend, adelaar, slechtvalk, oehoe, vale gier) en ook spechten, mezen, koolmezen, enz. Watervogels en steltlopers in het moeras van Valdeinfiernos en zoogdieren zoals eekhoorns, slaapmuizen, genets, wilde katten, schildpadden en wilde zwijnen.

Wandelen op deze gigant zal je zeker bijblijven. Vergeet je camera niet!

 

Enkele sfeerbeelden

 

Natuur-puur  Vogel

 

Gier