Zwembaden in Spanje


In het zonnige Spanje is een zwembad geen overbodige luxe.

 

Vanaf april begint stilaan het buitenzwemseizoen, misschien niet voor iedereen. Het aantal uren zon mag dan wel al aardig oplopen, toch mist door zon nog door noodzakelijke kracht om een ​​grote plas water op te warmen, toch tot 26 graden.

De meeste zwembadbezitters beginnen in deze periode van het jaar toch te denken aan een grote schoonmaak van het zwembad.

 

Naast onze hoofdactiviteit, vastgoed en koper / huurders helpen om de gepaste woning te vinden, verzorgen wij ook een naservice. Ja onze service gaat van A tot Z op net nog wat verder.

 

Ons onderhoudsteam zorgt voor het onderhoud van tuinen, plantages en voert kleine bouwwerken in en rond de tuin / zwembad uit.

 

Van normaal onderhoud tot kleine constructieve aanpassingen met grote positieve gevolgen.

 

We kregen de vraag om een tuin te onderhouden. 2020 is niet alleen een bijzonder jaar door Corona maar ook het weer in Spanje was de maanden maart en april, apart te noemen.

Het onkruid heeft het echt naar zijn zin en groeit weelderig, wat voor de meeste tuinbezitters niet zo leuk is.

Ook bij deze eigenaars werden we opgeroepen om weerstand te bieden aan de jungel die in hun tuin gegroeid was. Dit is een normale taak en wordt met liefde en plezier uitgevoerd.

 

De eigenaars van het pand hadden ook  vragen over het zwembad, wat door de regen eerder een poel was geworden.

 

Een punt van aandacht bij een aankoop in de bergen.

Na een zware regenbui veranderende het zwembad in een puinhoop.

Door de lagere ligging (lager dan de woning) werden na elke zware regenbui takken, stenen en natuurlijk de nodige grond meegesleurd in het zwembad.

Telkens was hun enige oplossing, al het water uit het zwembad, volledig ontruimen, poetsen en…nieuw water erin!

Het mag duidelijk zijn dat hier een deftig prijskaartje aan vasthangt.
We nemen aan dat een zwembad al snel 75 of meer kubieke meter water nodig heeft (afhankelijk van de grote en de diepte). Dat wanneer je niet beschikt over leidingwater maar afhankelijk bent van een vrachtwagen die de aanvoer van water voorziet je snel een rekening van ongeveer 400 euro zal gepresenteerd krijgen.
Vul je het wel met een tuinslang dan zal het enkele dagen duren eer je terug kunt genieten van een plons in het water en natuurlijk is dit water ook niet gratis.

 

De regen stroomt

 

Telkens wanneer er regen voorspeld werd, was het bang afwachten. Hoe zou de modder een weg banen, hoe zou het zwembad eruit zien na de regenval.

Constructief leek alles in orde, er was een muur gemetst (voor het zwembad) om dit probleem te voorkomen, maar de realiteit is anders.

De r

Een zwembad of modderpoel

Als extra service hebben we een onderhoudsteam. Het onderhoud van tuinen, plantages en kleine bouwwerken in en rond de tuin/zwembad hoort tot hun dagelijkse bezigheid.

De opdracht was de tuin onkruid vrij maken en een haag verwijderen.

De eigenaars van het pand wilde ook extra raad in verband met een zwembad probleem.
Na een zware regenbui veranderende het zwembad in een puinhoop.

Door de lagere ligging van het zwembad (lager dan de woning) werden na elke zware regenbui takken, stenen en natuurlijk de nodige grond meegesleurd in het zwembad.

Het mag duidelijk zijn dat hier een deftig prijskaartje aan vasthangt.
We nemen aan dat een zwembad al snel 75 of meer kubieke meter water nodig heeft (afhankelijk van de grote en de diepte). Dat wanneer je niet beschikt over leidingwater maar afhankelijk bent van een vrachtwagen die de aanvoer van water voorziet je snel een rekening van ongeveer 400 euro zal gepresenteerd krijgen.
Vul je het wel met een tuinslang dan zal het enkele dagen duren eer je terug kunt genieten van een plons in het water.

Telkens wanneer er regen werd voorspeld was het bang afwachten. Hoe zou de modder een weg banen, hoe zou het zwembad eruit zien na de regenval. De regen stroomt van het hoger gelegen gedeelte via de trap, naar het zwembad. De trap geeft rechtstreeks toekang tot het zwembad gedeelte. Rond het zwembad zijn geen dekstenen aanwezig, waardoor de vloet met alles wat het meesleurt in het zwembad terecht komt.

De muur is constructief goed, maar door de lokatie geeft hij geen oplossing voor dit probleem.

 

Problemen zijn er om op te lossen!

 

Het aanleggen van een extra afwatering, die de watermassa, takken, stenen en grond een andere weg op stuurt is hier een oplossing.

Vergeet niet dat de meeste mensen (toch vooral uit Nederland en Vlaanderen) niet gewoon zijn om te leven in een bergachtig landschap. Het leven in een berglandschap is zeer mooi, met adembenemende uitzichten, zonsondergang en opkomst maar vraagt toch een andere kijk op bepaalde zaken.

Wanneer je een ideale woning hebt gevonden op een adembenemende lokatie tegen de juiste prijs en niet bouwkundig bent aangelegd, zullen dit soort “details” je misschien ontgaan.

Ben je zelf niet bouwkundig aangelegd en heb je niemand in een vreemd land, met een andere taal, andere gebruiken en…. bergen, die je kan bijstaan, niet alleen op het gebied van documenten maar ook op constructief vlak, voel je vrij ons te contacteren.

Advies op mensen maat

 

Jij vind het pand van je dromen maar wil graag het advies van een deskundige op het gebied van:

  • bouw,
  • constructie,
  • tuin in zwembad.

Een aannemer die je taal spreek, een ervaringsdeskundige in Spanje, een fanatiekeling op het gebied van bomen, tuinen en planten neem dan contact op voor meer informatie en de werkwijze.

Vrijblijvend mailen kan naar stannie @ spanish-home.